Wil je je aanmelden zonder verwijsbrief?

Sinds 2006 kun je je heel makkelijk zonder verwijzing aanmelden bij de fysiotherapeut. In vakjargon noemen we dit DTF: Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie.
De wachttijden zijn zonder verwijzing niet langer dan met verwijzing. Als je belt of mailt voor een afspraak kun je ook zonder verwijsbrief snel bij ons terecht.

Als je je aanmeldt zonder tussenkomst van een arts, maken we eerst een afspraak voor een screening. We beginnen met een inventarisatie van je hulpvraag en kijken of er geen contra-indicaties zijn. Daarna voeren we eventueel een kort onderzoek uit. Bij een afwijkend beeld of een afwijkend verloop zal de fysiotherapeut je toch adviseren om naar de huisarts te gaan. De fysiotherapeut van Fysico zal zelf contact opnemen met je huisarts.

Tijdens de intake bepalen we ook of fysiotherapie voor jou wel zinvol is. In dat geval is de intake iets uitgebreider en voeren we gedegen onderzoek uit. Tijdens het traject zullen we je huisarts altijd blijven informeren, uiteraard met toestemming.

Voor sommige aandoeningen is een verwijzing van de arts of specialist noodzakelijk. Dit zijn in de regel aandoeningen die op een door de overheid samengestelde ‘Chronische Lijst’ staan. Deze aandoeningen hebben vaak een langer behandeltraject nodig. Wil je weten of jouw aandoening op de Chronische Lijst staat? Kijk dan op www.defysiotherapeut.com

Wil je een afspraak maken?

Dat kan! Je bent altijd welkom, met of zonder verwijzing van je
huisarts. Neem vooral contact met ons op om te kijken
wanneer je bij ons langs kunt komen. Tot snel!

Plan een afspraak in