Zelf herstellend vermogen activeren

Heb je last van chronische pijn als een hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of een golferselleboog? Waarschijnlijk heb je dan ook al van alles geprobeerd om van deze aandoening af te komen. Was de pijn kort verminderd, maar is deze teruggekeerd of misschien zelfs wel erger geworden? Dan kan shockwave therapie een oplossing bieden. Shockwave therapie is bijzonder effectief bij langdurige peesklachten die maar niet willen verdwijnen. De hoogenergetische geluidsgolven die we gebruiken helpen namelijk het zelfherstellende vermogen van het weefsel te activeren.

Shockwave therapie bij langdurige peesklachten

Shockwave therapie wordt vooral toegepast bij de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. De meest voorkomende klachten die we behandelen met shockwave therapie zijn langdurige peesklachten van de hiel, achillespees, schouder, knie en elleboog. Ook spasticiteit kan worden behandeld met shockwave therapie.

Zo gaan we te werk

Bij Fysico Maassluis valt de shockwave therapie onder de fysiotherapie behandeling. Dit betekent dat de behandelingen volledig worden vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Voordat we starten met shockwave therapie, maken we eerst een echo. Zo kunnen we een duidelijke diagnose stellen en zien of shockwave therapie de juiste methode is om jouw klachten te behandelen.

Tijdens shockwave therapie word je blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’. Deze worden door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht, zodat ze effect hebben op de juiste plek. De shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Daarnaast stimuleren ze de stofwisseling en verbeteren ze je bloedcirculatie.

Afspraak maken?

Wil je meer weten over shockwave therapie of wil je een afspraak maken? Neem dan vooral contact met ons op!

Plan een afspraak in