Een echo als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek

Bij Fysico Maassluis gebruiken we echografie (of muscoskeletal ultrasound) als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Een echo is een diagnostisch middel, geen behandeling op zich. Als we vermoedens hebben die we graag willen bevestigen, kunnen we een echo maken. Hiermee kunnen we namelijk snel en duidelijk bepalen wat jouw pijn veroorzaakt en waar de oorzaak zit. Door een snellere diagnose van (sport)blessures is de kans op herstel groter. Daarnaast kunnen we dan de duur van de herstelperiode verkleinen.

De juiste behandeling voor jouw klachten

Met echografie maken we dynamische opnamen van het houdings- en bewegingsapparaat.

Pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten zijn dan goed zichtbaar. We gebruiken echografie bijvoorbeeld bij afwijkingen aan de achillespees, een tenniselleboog, een slijmbeursontsteking of verkalking in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook kunnen we echografie inzetten bij onderzoek naar cystes. Met de echo en het functieonderzoek kunnen wij het juiste behandelplan voor jouw blessure of klacht opstellen. Zo ben je zo snel mogelijk weer klachtenvrij!

Afspraak maken?

Wil je meer weten over wat wij met echografie voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op, we staan voor je klaar.

Plan een afspraak in